חברת walk-tlv מזמינה צוותי חינוך של בתי ספר ומוסדות חינוך, תנועות נוער, שנות שירות, שליחים לחו"ל, עמותות ועוד להנות מיום עיון מגוון ומרתק על ראשית הציונות, תל אביב והקמת מדינת ישראל.
תל אביב מוכתרת כסטארט-אפ ניישן, היא ממוקמת במקום השני אחרי הסיליקון וואלי, אך לא רבים מבינים שתל אביב תמיד היתה מדינת סטארטאפ, עוד מראשית הקמתה. תל אביב היא העיר הראשונה שחושבת כיצד לייצר חיים טובים וקהילתיים, הראשונה שנבנית על ידי יהודים למען יהודים, הראשונה שמעורבים בבנייתה גם חרדים, גם מסורתיים וגם חילוניים, העיר המחוקקת חוק לשימוש בשפה העברית והיחידה שעוד ברגע הקמתה חולמת לכוון הכי גבוה שאפשר. יחד עם זאת תל אביב חווה ביקורת כל שנות הקמתה – ממש מימיה הראשונים, היא נלחמת על למקומה בסיפור הציוני ובסטיגמה של יושבי בתי הקפה.
בימי העיון של Walk-TLV אנו חוקרים את העבר כמו את ההווה, אנחנו דנים בחברה וקהילה, בהיסטוריה ואומנות, בתרבות ובשפה וכל זה משולב בין סיור, הרצאות וסדנאות לבחירתכם. אנחנו מעניקים לכם כלים מהותיים לדיון בסוגיות אזרחיות, ישראליות, פוליטיות והיסטוריות המסייעות לבחון את הפריזמות החינוכיות בהם אתם עוסקים במוסדות שלכם.
יום עיון בנושא: "מכריזים מדינה בתל אביב", מקק"ל – להיכל, מבית קק"ל להיכל העצמאות, מסע בעקבות לידתה של מדינת ישראל
- הרצאה בבית קק"ל – מבוא על הדרך המובילה ל-ה' באייר, מאחורי הקלעים של הדרמה של הכרזת המדינה היהודית, ההרצאה מלווה בתמונות נדירות מתוך טקס ההכרזה והחתימה על מגילת העצמאות
- סיור – סיור על שדרות רוטשילד בעקבות האתרים ההיסטוריים הקשורים לאירועי ההכרזה בתל אביב, רחבת הבימה ופקודת היום להקמת צה"ל, המוחות והיוצרים האדריכלים שעיצבו את הסמלי המדינה שעומדת לקום, האחים שמיר יוסף באו, אוטה וליש ונחום גומן מוזיאון ההגנה ובית דיזנגוף הבית בו הכריזו על הקמת המדינה.
- סדנת מגילה, מגילת העצמאות על תוכן, צורה וסמל, סדנה פעילה – בסדנה נחשוף את סודותיה של המגילה בדרך של התנסות בפירוק והרכבה, ונתוודע למחלוקות שליוו את יצירתה. נבחן יחד סוגיות ערכיות, חברתיות ולאומיות העולות מתוך הטקסט, במהלך הסדנה נגלה את הדרמה מאחורי הקלעים, את האירועים והפרוטוקולים את הלבטים והמחלוקות שליוו את המנהיגים וכיצד רקמו את חזונם. את הסדנה נסיים בדיון במליאה שייתן ביטוי לתוצרי העבודה הסדנאית ויעסוק במקומם של ערכי המגילה בחיי ההווה של משתתפיה.
משך יום העיון, כולל הפסקות: 09:00-16:00